stoken op streekhout stoken op streekhoutwandelpadenfruitmand van het plattelandveldontroleshaalbaarheidsstudie snoeihoutstadslandbouw

- projecten - stadslandbouw -

Project Stadslandbouw

Stadslandbouwprojecten ontstaan vooral vanuit een behoefte om de consumenten meer te betrekken bij de productie van voedsel, zodat zij zich meer bewust worden van het belang en de kwaliteitswaarden van hun dagelijkse voedsel en voeding. Ook uit oogpunt van het verkorten en duurzamer maken van de voedselketen komen lokale en regionale initiatieven van de grond.

RUREALIS heeft een methodiek ontwikkeld voor het opzetten van stadslandbouwprojecten. Deze methodiek wordt voortdurend getoetst en aangepast op basis van praktijkervaringen van verschillende stadslandbouwprojecten. Op deze wijze kan zij inspelen op verschillende soorten initiatieven en daarbij adequate ondersteuning leveren.

Organisaties die plannen willen ontwikkelen in het kader van stadslandbouw, kunnen contact opnemen voor een vrijblijvend oriƫntatiegesprek. Tijdens dit gesprek verkennen wij mogelijkheden en voorwaarden voor het opzetten van een haalbaar stadslandbouwproject en eventuele ondersteuning door RUREALIS.

Voorbeeldproject Stadsgoed Helbergen